Kunst

Na te hebben gestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen en daarna aan de Rietveld Academie in Amsterdam ben ik weer terug op mijn geboortegrond, Schiermonnikoog. In mijn werkplaats aan de Badgweg maak ik van alles voor onze winkel maar blijf ik ook werkzaam als kunstenaar. Hier vinden jullie een klein overzicht van wat ik maak. Mocht u meer willen weten en zien van mijn werk, kijk dan ook even op www.klasiena.nl

“Instinctief werken is belangrijk onderdeel in mijn werk. Zo kom ik tot kennis die niet te verkrijgen is door intellect alleen. Het intellect kan daarna gebruikt worden voor een dieper begrijpen. Verzamelen, magisch denken, rituelen en tradities, de relatie die wij hebben met de natuur, angst voor vergankelijkheid en ‘de ander’ zijn elementen die ik onderzoek en verbeeld. Als materiaal gebruik ik combinaties van keramiek met gevonden objecten. De klei vertelt mijn verhaal, het zijn mijn afdrukken, het is een antwoord op mijn acties. De materialen die ik vind op Schiermonnikoog hebben hun eigen verhaal. Door deze twee werelden met elkaar te combineren ontstaat er een nieuwe waarheid en krijgen de materialen een nieuwe waarde.”

Naast het werk van Klasiena Soepboer hebben wij ook regelmatig andere kunstenaars die werk bij ons hebben hangen. Meer informatie daarover vinden jullie daarvan hier.