KunstFaam

KunstFaam is het concept waar de kunstenaar en de kunstkijker dichtbij elkaar komen. Door het organiseren van wisselende exposities waarbij niet alleen kunst te zien is maar waar ook de (exposerende) kunstenaar ontmoet kan worden. Deze ontmoeting kan in de vorm van een lezing, een workshop of een kijkje in het Open Atelier zijn. Het Open Atelier is een werkplek waar kunstenaars werk maken en/of waar zij workshops geven. Zo is het voor de kijker mogelijk om het proces van de kunstenaar te volgen en zelf te beleven. KunstFaam bevindt zich aan de Badweg 5 op Schiermonnikoog. Een prachtiger plek om kunst te gaan maken bestaat bijna niet! Buiten het atelier kun je inspiratie opdoen op het eiland door lange strandwandelingen, in de bossen of op het wad.

Het Pand

Het pand aan de Badweg heeft drie verdiepingen waarvan er twee te bezoeken zijn. In de eerste laag, de kelder, is het open atelier. Een werkplek vol materialen en gereedschappen. Een plek die inspireert om te maken. Op de tweede laag bevindt zich de galerie. Hier heerst er de rust om rustig kunst te kunnen ervaren, kijken en kopen. Op de derde laag zijn twee appartementen waarvan er één beschikbaar is als verblijf voor de werkende kunstenaar en de ander vrij voor de verhuur.

Verblijf

Mocht u als niet-maker willen verblijven in dit creatieve pand, dan is dat ook mogelijk. Bent u kunstenaar en heeft u altijd al voor een periode willen werken, exposeren en/of workshops geven op het prachtige eiland Schiermonnikoog, neem dan contact op met KunstFaam. KunstFaam biedt niet alleen de werkruimte maar ook gereedschappen en een comfortabele accommodatie. U kunt dus meteen aan de slag.
Bent u geen kunstenaar maar houdt u wel van kunst en bent u geïnteresseerd in workshops of lezingen? Bezoek dan het atelier aan de Badweg 5. Niet alleen om de eindproducten te bekijken maar vooral ook om te kunnen genieten van lezingen, workshops en het Open Atelier.

Hopelijk zie ik u binnenkort bij KunstFaam op Schiermonnikoog aan de Badweg nummer 5!

KunstFaam is een initiatief van Klasiena Soepboer, keramist en beeldend kunstenaar